Quadrat:sch jazz la Green Hours

Aseară am fost la ultimul concert din Austrian Hours la Green Hours din acest an. Ne cultivăm interesul pentru lucrurile austriece, poate poate  se adeverește o vizită mai lungă pe acolo.

Nu au fost prea mulți oameni la acest concert și e păcat, a fost extraordinar. Muzicieni impecabili, care-și știu instrumentul la perfecție și trnaformă muzica medievală în jazz. Mi-i imaginez ca niște retrași  care stau în colțul lor și se joacă pe niște instrumente arhaice, iar când ies la lumină au sunete noi și compoziții geniale.

Calitatea înregistrării e cam proastă, dar se vede entuziasmul publicului.

Atât de încântată am fost, încât am cumpărat și CD-ul recent lansat. Nu fac des asta. Ultimul CD pe care l-am cumpărat a fost Beatles, demult tare. Se poate asculta pe siteul lui Chirstof Deinz, compozitorul majorității pieselor.

Linkul de pe poză duce tot la ultimul lor album. Stubenmusic se cheamă albumul, iar stuben e livingul sau camera cea mai bună dintr-o casă țărănească, de obicei tapetată în lemn, în care oamenii se odihnesc, sărbătoresc, poartă doliu și fac muzică. Toate emoțiile acestea sunt retrăite prin muzica lor. Iar instrumentele folosite de ei au fost folosite acum câteva sute de ani, într-o stuben probabil. Chiar a fost un incident când a căzut una din chitări din suportul ei și toată lumea s-a oprit să o verifice.

Vă recomand, poate îi mai place cuiva. 🙂

Etichetat , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: