Inspirație: Tapiseria contemporană

Sâmbătă, după prostestul pentru Roșia Montană, la care am ajuns destul de târziu pentru că am confundat piețele Constituției cu Revoluției(după 10 ani de București încă pățesc asta ), am hotărât spontan să tragem o fugă pe la MNAC.

Noi mai aveam doar vreo 15 lei prin buzunar pe termen nedeterminat, dar fix în momente disperate îți vine să te răsfeți. Și bine am făcut. Arta este terapeutică. Pentru 5 lei ți se oferă ocazia să-ți schimbi perspectiva asupra lumii. Ceea ce nu e puțin lucru.

N-am apucat să vedem decât două etaje, primul cu mișcarea Fluxus din Germania, unde am avut surpriza să repet niște germană ad hoc: „Eine lange Geschichte mit vielen Knoten” (O poveste lungă cu multe noduri) și să interacționăm cu arta. O expoziție foarte frumoasă, cu multe surprize, care din păcate s-a terminat astăzi, de asta nici nu voi insista.

Am fost mai acaparată de al doilea etaj, din interese profesionale :P: Reînnoirea tapiseriei contemporane din ’50 până astăzi. 35 de tapiserii imense, realizate după lucrări celebre și în colaborare cu artiștii. M-am uitat și la filmul de prezentare care descria tehnicile de țesere, haute și basse lice, procesul de vopsire și tradițiile și inovațiile manufacturilor. Toate tapiseriile sunt făcute manual în cele două manufacturi naționale din Franța, Gobelins și Beauvais. Fiecare avea precizat maestrul tapiser, numărul de culori, compoziția și bineînțeles artistul cu lucrarea sa.

Ce pot să zic, orice descriere în cuvinte nu le face mare favoare, merită văzute și mirosite 🙂

Preferata mea 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: