Outfist post: Flori, culori și tocuri

Așa încep o categorie nouă din acest blog. Demult mă tentează să pun poze cu combinațiile pe care le fac când mă îmbrac. Pentru că stilul și mai ales stilul personal poate să fie ieftin, distractiv, ecologic.

Trebuie să mă explic puțin. Ieftin adică second hand, haine de la prieteni, haine refăcute.

Distractiv: nu trebuie obligatoriu să se potrivească aia cu aia și să te schimbi dacă nu, să interpretezi diferite personaje în diferite zile, să te gătești din când în când fără ocazie ca să te simți altfel  și să uiți complet câteodată de haine.

Ecologic: second hand, donații haine când nu mai ai nevoie de ele, reparații, modificări, transformări și haine noi cât mai puțin, doar ‘esențialul’. Bun, aici la ecologic, eu însămi m-am certat multă vreme că moda n-are cum să fie ecologică, e tot ce există pe lumea asta mai puțin ecologic. Dar există metode prin care poți dăuna mai puțin. De doi ani de zile îmi schimb puțin câte puțin obiceiurile pentru a fi în armonie cu natura (atât cât se poate din mijlocul unui oraș aglomerat) . Voi detalia acest proces într-un alt post.

Deși a fost mohorât și a plouat mocănește toată ziua, energia mea a fost debordantă. După atâtea zile de moleșeală și căldură, trebuia să se întâmple asta. Precizez starea mea de spirit pentru că uneori îmi influențează major felul în care mă îmbrac și arăt. Normal, doar suntem în simbioză cu tot ceea ce facem :). Și pentru că am avut atâta energie mi-am zis că trebuie să mai arăt aici ce am cusut. Știu că am făcut o pauză cam lungă de la asta. Sunt un pic prea critică în privința creațiilor mele, nu-mi acord timpul să experimentez sau să învăț. De fapt, nu-mi acordam, a trecut perioada aia și de asta a trebuit să punctez cu ceva. Adică:

outfit post handmade si zara

Multe culori, puțin bronz care ajută la aceste culori.

Bluza am terminat-o ieri. Demult îmi doream un crop top relaxat cu umerii căzuți, care creează impresia de picioare mai lungi dacă-l combini cu ceva cu talie înaltă. Am fost săptămânile trecute acasă, în Suceava și am găsit un second hand minune unde aveau și resturi de materiale, printre ele această minunată bucată de mătase care s-a transformat în cea mai perfectă bluză. Tiparul e din revista Patrones nr 306, modificat bineînțeles. (că nu suport să cos după un tipar așa pur și simplu).

Fusta e de la Etam din câte țin eu minte, e de fapt un second primit de la sora mea (e bine să ai o soră, multe lucruri de la mine din dulap sunt de la ea și invers) și modificat în plus. Era o fustă cu talie joasă care avea falduri exact pe șolduri, ceea ce crea impresia că sunt mult mai șolduroasă decât sunt, deci… chop-chop :P.

Eh, poza asta am urcat-o pentru Pim 🙂 Creatura aia mică neagră din spate, care se confundă cu smoala care a venit repede să vadă ce facem. Știu că peisajul nu e tocmai ce vezi în mod normal în poze dar, în afară de baltă totul arată perfect în opinia mea, he.

Ei, și pentru că eram bine dispusă mi-am luat tocuri. Sunt de la reduceri de la Zara de anul trecut. Eh, aici n-am fost atât de ecologică.

outfit-geanta-aurieGeanta plic e tot făcută de mine. Pielea ecologică e de la un coleg care nu o folosea, am făcut schimb de materiale, iar clapeta din piele e făcută dintr-un rest moștenire de la taică-miu. Când era mai tinerel, a avut o afacere de design de accesorii: rucsace din petice de piele, genți, portmonee (se pare că e genetic).

outfit-geanta-aurie2Mi-am făcut niște codițe de amazoană. Am citit acum câțiva ani o bandă desenată, La Geste des Chevaliers Dragon, unde fetele alea, cărora mie-mi place să le zic amazoane aveau tot felul de împletituri, codițe, pene, bile, bucăți de piele prin păr. Și mi-au plăcut la nebunie. Un detaliu care condimentează.

codițe amazoană profilȘi dintr-o combinație de haine parcă am povestit un an din viață. 🙂

2 gânduri despre „Outfist post: Flori, culori și tocuri

  1. andreea spune:

    arati ca dracu:))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: